Aukioloajat:

6.6.-9.8. avoinna joka päivä klo 11-18.

Puuhapuisto Veijari

#temmellystakuu

Puuhapuisto Veijari

Lämmin ja persoonallinen perheyritys

Lämminhenkinen perheyritys Puuhapuisto Veijari on persoonallinen yhdistelmä luonnon rauhaa, vauhdikkaita aktiviteetteja sekä hellyttäviä eläimiä. Puistosta ja sen asukeista pitävät hyvää huolta Elina ja Sami Krook tyttärensä Islan kanssa.

Puuhapuisto Veijari avattiin alunperin vuonna 1988 Saarijärven Vesieläinpuiston nimellä.
Aloitimme puistoyrittäjinä helmikuussa 2018. Meille on tärkeää, että lapset saavat liikkua, touhuta ja iloita nauttien samalla raittiista ulkoilmasta. Kaikessa mitä teemme, näkyy luonnon kunnioitus ja eläinten arvostus. Haluamme tarjota mieleenpainuvia elämyksiä ja ainutlaatuisia kokemuksia jokaiselle vieraallemme ikään katsomatta. Meillä viihtyy koko perhe vauvasta vaariin.

Tapaa puiston asukit ja tempaudu aktiviteetteihin

Puiston upealle 10 hehtaarin alueelle mahtuvat isommatkin ryhmät. Alueen pääreitit soveltuvat esteettömään kulkuun, ja meiltä löytyvät myös inva-/lastenhoito-wc:t. Puuhapuisto Veijarissa asustaa paljon erilaisia kotieläimiä ja pääset tapaamaan myös eksoottisempia lajeja. Eläinyksilöitä on yli 150! Puiston aktiviteetit taas ovat hyvin pitkälle omin lihasvoimin liikuteltavia, ja pelkästään puistoalueen vaihteleva ympäristö innostaa liikkumaan sekä maalla että vedessä. Kesällä 2022 rannekkeemme on voimassa myös seuraavana päivänä ilman lisämaksua, joten kaikkea ei tarvitse ehtiä tehdä yhden päivän aikana. 

Hengähdä hetki hyvän ruoan äärellä

Puistopäivän aikana varmasti myös nälkä yllättää jossain vaiheessa. Grillikahvilasta löydät maittavat ruoka-annokset ja pienet herkut makeannälkään. Kappelilammen kesäkahvilan puolella voit käydä virkistäytymässä anniskeluoikeuksin varustetussa kahvilassa ja syödä suussasulavan pehmiksen aurinkoisella laiturialueella. Puistoon voi saapua myös omien eväiden kanssa, vieraiden käytettävissä on kota sekä tietysti ihanat piknikalueet. Lippukassalta löydät matkamuistot sekä makeisia, virvokkeita ja jäätelöä.

Luonto rauhoittaa kiireistä mieltä

Puuhapuisto Veijari sijaitsee luonnonkauniissa Saarijärven Kolkanlahdessa, kirkkaan Kappelilammen ympärillä. Salaperäinen Peukalopuron laakso on kuin satumetsä, jossa pääset seikkailemaan pitkin risteileviä polkuja ja pitkospuita. Puistossa pääset hetkeksi irrottautumaan kaupungin kiireestä ja nauttimaan luonnon rauhoittavan rentouttavasta voimasta. Tunnet ympärilläsi vehreän metsän ja kuulet levollisen veden solinan. Luonto, eläimet ja ihmiset ovat sulassa sovussa keskenään.

Tervetuloa temmeltämään ja viettämään elämyksellistä kesäpäivää!
Toivottaa: Krookin perhe

Tapaa Veijari!

Mystisen Peukalopuron laakson puistikosta pilkottaa jotain pörröistä. Kuusen alla sammalmättäällä pötköttelee puiston veikeä asukki Veijari!

Tunnistat Veijarin kokoa liian isoista housuista, jotka hän pitää ylhäällä henkseleillä. Metsänvihreä lippis on Veijarin suosikki. Sitä hän ei ota pois päästä edes nukkuessaan. Hän saattaa olla pikkuisen ujo, mutta jos käyt varovasti nykäisemässä Veijaria henkselistä, lähtee hän varmasti mielellään mukaan leikkeihin touhuamaan.

Jos näet puskan takaa vilkkuvat korvat, tarkoittaa se, että Veijari on oikein innostunut! Silloin hän hyppii ja pomppii ja loikkii ja koikkelehtii. Onpas hyvä, että housuissa on ne henkselit.

Puiston asukit ovat Veijarin parhaita ystäviä. Hän viettää erityisen paljon aikaa alpakoiden kanssa, ja he käyvät joskus yhdessä metsäkävelyillä. Tämä rauhoittaa hetkellisesti myös joka paikkaan touhottavan Veijarin.

Veijariin saatat törmätä puistopäiväsi aikana milloin missäkin. Aikataulut eivät ole Veijarin juttu, mutta monesti hän on toivottamassa vierailijoita tervetulleeksi puiston portilla.

Pienet kepposet ja hassut kujeet – niistä Veijari tykkää. Kerran Veijari vaihtoi puiston omistajien Elinan ja Samin aamutossut keskenään. Kyllä he hämmästelivät, miten on voinut jalka kasvaa tai pienentyä näin paljon yhden yön aikana!

Oletko kuullut, että Veijari osaa tehdä taikatemppuja? Ainakin omien puheidensa mukaan hän on suuri taikuri. Veijari tykkää myös yllättää erilaisilla tempauksilla, kuten salaperäisellä aarrejahdilla.