Puisto

Puuha- ja Eläinpuisto Veijari on yhdistelmä puuhaa, eläimiä, luontoa ja elämyksiä, meillä saat kesäpäivän kulumaan rattoisasti leppoisassa ympäristössä. Puiston aktiviteetit ovat hyvin pitkälle omin lihasvoimin liikuteltavia ja pelkästään puistoalueen vaihteleva ympäristö innostaa liikkumaan sekä maalla että vedessä. Virkistyspuistossa voit mm. soutaa, meloa ja uida. Salaperäisessä Peukalopuron laaksossa seikkaillaan pitkin polkuja ja pitkospuita. Pompputori on lasten suosikki ja siellä viihdytään pitkään. Tenavatuvalta ja sen ympäristöstä löydät aktiviteetit perheen pienemmille. Mönkijäradalla on mahdollisuus ajaa mönkijöillä erillismaksusta. Puiston 10 hehtaarin alueelle mahtuu isommatkin ryhmät ja alueen maasto on monipuolista ja kaunista. Alueen pääreitit soveltuvat esteettömään kulkuun ja meiltä löytyvät myös inva/lastenhoito-wc:t.

Puistossa asustaa paljon erilaisia kotieläimiä ja eksoottisempiakin lajeja on nähtävillä. Uudistetuissa Akvaariotalon altaissa polskuttaa Suomen yleisimmät järvikalat sekä trooppisia kaloja. Alueelta löydät lisäksi Kotieläinpihan, Eläintalon, Pieneläintalon sekä Peukalopuron eläinaitauksen. Eläinyksilöitä on yli 150. Eläintenhoitajat esittelevät mielellään eläimiä työnsä ohessa ja voit päästä vaikka seuraamaan käärmeen ruokintaa tai silittämään pehmeää kania. Kaksi kertaa päivässä on tarjolla talutusratsastusta erillismaksusta. Tänä kesänä järjestämme myös suosittuja eläintenhoitokerhoja eläimistä kiinnostuneille lapsille.

Puistopäivän aikana varmasti myös nälkä yllättää jossain vaiheessa. Puistosta löydät maittavat ruoka-annokset grillikahvilasta, josta saatavilla myös jäätelöä, virvokkeita, kahvia ja leivonnaisia. Kalastajakylän puolella voit käydä virkistäytymässä anniskeluoikeuksin varustetussa kahvilassa tai nauttia itse onkimasta savustetusta kalasta. Puistoon on mahdollista tulla myös omien eväiden kanssa, käytettävissä kota ja grillikatos. Lippukassalta löydät matkamuistot sekä makeisia, virvokkeita ja jäätelöä.

Kesällä 2019 rannekkeemme on voimassa myös seuraavana päivänä ilman lisämaksua, joten kaikkea ei tarvitse ehtiä tehdä yhden päivän aikana.

Tervetuloa viettämään ainutlaatuinen ja elämyksellinen kesäpäivä!