Aukioloajat:

6.6.-9.8. avoinna joka päivä klo 11-18.

Puuhapuisto Veijari

#temmellystakuu

Matelijoiden maja

Matelijoiden maja

Matelijoiden majassa pääset tutustumaan erilaisiin eksoottisempiin eläinystäviin. Täällä luikertelevat käärmeet ja viipeltävät liskot. Matelijoiden majassa asustavat myös vedessä ja maalla viihtyvät sammakot sekä uiskentelevat vesikilpikonnat.

Matelijoiden majan asukit

Käärmeet

Tiikeripyton Väinö
Kuningasboa Kyösti
Kolumbian sateenkaariboa Jukka
Kuningaskäärme Emir
Viljakäärme Myy

Kaikki Puuhapuisto Veijarin käärmeet ovat kuristajakäärmeitä. Suurin heistä on tiikeripyton Väinö. Väinö on 4 metriä pitkä ja reilu 30 kiloa painava tosissaan otettava käärme. Hän on noin 20-vuotias ja asunut jo pitkään puistossa.

Liskot

Sinikieliskinkki Sinikka
Leopardigekko Sylvi
Harjasgekko Kekkonen

Piikkihäntäagama Pamppu

Leopardigekko on yksi yleisimmistä gekkolemmikeistä. Kyseessä on yögekko, joten jos olet tullut moikkaamaan Sylviä, eikä häntä juuri sillä hetkellä näy missään, on Sylvi todennäköisesti päiväunilla. Sen sijaan piikkihäntäagamat ovat päiväaktiivisia, ja Pamppu onkin helpompi bongata viipeltämässä terraariossaan.

Kilpikonnat

Vesikilpikonnat
Pitkäkaulakilpikonna Kalle
Kolme punakorvakilpikonna-kaverusta

Maakilpikonnat
Sahelin suurkilpikonna Kilpuri
Nelivarvaskilpikonna Jaakko

Maakilpikonnat Kilpuri ja Jaakko ovat hyviä kavereita keskenään, he asustavat Tenavapihalla. Siellä kilpikonnakaverukset pääsevät nauttimaan yhdessä aurinkoisista kesäpäivistä.

Sammakot

Afrikkalaisia kynsisammakoita

Tiesitkö, että käärme luo koko nahkansa monta kertaa vuodessa?

Kaikki eläimet uusivat nahkansa, ihan me ihmisetkin. Käärmeet ovat kuitenkin niitä harvoja, jotka irrottavat sen kerralla kokonaan. Käärmeet luovat nahkansa useaan kertaan vuodessa, ja poikaset jopa muutaman kerran kuukaudessa kasvun mukaan. Ennen kuin nahka irtoaa, sumenee käärmeen väri noin viikon ajaksi. Tämä johtuu irrotettavan nahan alle kertyvästä kosteudesta. Myös käärmeen silmät sumenevat, sillä nahka lähtee niidenkin päältä.

Sumean vaiheen jälkeen nahka taas kirkastuu, ja noin viikon sisään käärme luo nahkansa. Saadakseen nahan irtoamaan leuoista, täytyy käärmeen hinkata suutaan jotain karheaa alustaa tai seinää vasten. Kun käärme saa nahan kääntymään niskaa kohden, se ikään kuin sukeltaa pois vanhasta nahastaan.