Kalastajakylä

Puuha- ja Eläinpuisto Veijarin yhteydessä sijaitsevalla Kalastajakylällä on pitkät perinteet: Kappelilampeen perustettiin onkilampi jo 1950-luvulla. Näiltä ajoilta on muistona myös Peukalopuron luontaisesti lisääntyvä puronieriäkanta.

Itse Kalastajakylä on rakennettu paalutuksien avulla suoraan lammen päälle. Kalastajakylässä on helppo kalastaa, koska koko alue on katettu heittolaiturein, joissa on tilaa heittää vaikkapa perhovälineillä. ”Nappaskengillä” pärjää Kalastajakylässä laiturien ansiosta mainiosti, kalat pysyvät lisäksi puhtaana. Kalastuksen lomassa voi nauttia kylän kahvion antimista. Kalastajakylässä kalastussuorituksesi saa ansaitsemansa huomion, koska se on yksi suomen suosituimpia onkilampiyrityksiä n. 30 000 kävijämäärällään. Osa kävijöistä tietysti nauttii vain kahvion antimista ja kalastuksen seuraamisesta.

Kalastajakylässä voit käyttää maksutta kylän välineitä (siimaonki + taikina) tai voit tuoda omia kalastusvälineitä.

Lampi on syvä ja lähdepitoinen. Siksi vesi pysyy kylmänä kovimmillakin helteillä. Muun muassa tästä syystä Kalastajakylän kalat maistuvat aina hyviltä.

Avoinna

28.5.-12.8.2018 joka päivä klo 11–18, myös juhannuksena.

Onkiminen ei maksa mitään, vain saaliista peritään maksu. Kalan hinnoittelu nostopainon mukaan.

Kalastajakylässä saalis on varma. Jos omaan onkeen ei ota, saa kalan ostettua tiskiltä valmiiksi fileoituna, graavattuna tai savustettuna!

Raakakalan hinta 15 €/kg (puhdistettuna)
Savustettu 17 €/kg
Saatavana myös fileoituna, graavattuna ja savufileenä

Kahvilassa voit nauttia mietoja alkoholijuomia.

Kalastajakylässä käytössä maksupäätteet.